Greve Bedrijfsfinancieringen

De specialist op het gebied van zakelijke kredietverlening

Factoring


Factoring (debiteurenfinanciering) is een zeer geschikte manier om uw werkkapitaal te financieren. Met deze vorm van financiering ontvangt u meteen een voorschot op uw uitstaande debiteuren. Er zijn verschillende vormen van factoring in Nederland. Wij maken onderscheid in traditionele- en American factoring.


Traditionele Factoring
Bij deze variant wordt de gehele debiteurenportefeuille inclusief het beheer overgedragen aan de factormaatschappij. Afhankelijk van de samenstelling en kwaliteit van de portefeuille wordt een bevoorschottingspercentage voor de gehele portefeuille afgesproken. Bij traditionele factoring ligt dit percentage tussen de 60 en 90%.


American Factoring
Met name de Amerikaanse versie van debiteurenfinanciering is zeer geschikt voor het midden- en klein bedrijf. Bij American Factoring (ook wel discount factoring genoemd) verkoopt u vorderingen van één of enkele debiteuren. De kosten voor debiteurenfinanciering worden hier automatisch vanaf gehaald. Deze bedragen afhankelijk van de betaaltermijn en het handelsvolume tussen de 2 en 6 procent van het factuurbedrag. De factormaatschappij neemt het debiteurenbeheer en het kredietrisico over. Per factuur kunt u bepalen of u deze wel of niet aan de factormaatschappij uitbesteed. Goed betalende debiteuren kunt u bijvoorbeeld zelf afhandelen. Bij American Style factoring ontvangt u tot 100% van de factuurwaarde inclusief BTW (minus de commissie voor de factormaatschappij).